Skräckfilmer om råttor

De flesta känner till råttans dåliga rykte som smutsig smittbärare och hungrig asätare som inte tackar nej till sopor, avfall, rester och döda djur. Råttan är i allra högsta grad en överlevare som ofta förekommer i skräckfilmer av olika slag. Bilden av råttan som skrämmande passar utmärkt för skräckfilmsgenren som tacksamt och enkelt hämtar näring ur rädslor som ligger nära sanningen.

Listiga och obehagliga

Det som gör råttan så skrämmande är de historiska referenserna till både pest och digerdöd, men också deras lömska och obehagliga egenskaper att kunna ta sig in precis överallt. Ofta tar de sig in via avloppssystemet och fortsätter in i huset via golvbrunnar och toaletter. De är svåra att hålla ute och riktigt svåra att fånga. Det är dessutom en utmaning att lyckas hitta deras bon. Råttorna är naturligtvis riktigt smutsiga djur och det är inte så konstigt om man tänker på var de helst håller till. Den som vill utbilda sig till skadedjursbekämpare och lära sig hur man bäst håller råttorna ute kan använda sig av Högskoleprovguidens onlineutbildning på Hpguiden.se för att maximera sina möjligheter att nå sin drömutbildning.

Rats: Night of Terror

I den franska postapokalyptiska skräckfilmen Rats: Night of Terror:https://en.wikipedia.org/wiki/Rats:_Night_of_Terror från 1984 får man följa en grupp överlevare efter en kärnvapenkatastrof. I sin ständiga jakt på vatten, mat och tak över huvudet hittar 11 ensamma vagabonder en övergiven by. Här finns allt de behöver för att klara sig, men alla sargade kroppar förbryllar dem. Redan samma natt får de veta varför. Hundratals muterade och vansinnigt hungriga råttor strömmar in i byn för att livnära sig på deras kött. Det blir en kamp på liv och död.

Killer Rats

I Killer Rats från 2003 skriver journalisten Samantha från Philadelphia Enquirer in sig på sinnessjukhuset The Brookdale Institute för att samla material till ett scoop. Hon tror att hon ska hitta användbart material om slarv och orättvisor, men istället hittar hon resultatet av forskaren Dr William Winslows bortglömda experiment. Ett gäng övernaturligt intelligenta råttor härjar runt på nätterna och när kropp efter kropp dyker upp måste människorna börja skydda sig.

The Rats

New York City är under belägring i The Rats från 2002. När en kund blir svårt sjuk efter att ha blivit attackerad och biten av en råtta i ett omklädningsrum på ett exklusivt köpcenter måste saken undersökas. Skadedjursbekämparen Jack Carver anlitas, men myndigheterna vill inte lyssna på det makabra fyndet. Carver och hans assistent har nämligen hittat en hel koloni av muterade och människoätande råttor under staden. Det visar sig vara ett fruktansvärt misstag att ignorera informationen och snart hotar hela kolonin att ta över staden. En blodig kamp tar sin början där råttorna sköljer över staden som en syndaflod.

Leave a Reply

mts_schema